Geef een cadeaubon
Hilde
Verloskundige, Echoscopiste
BIG-geregistreerd.
BIG-nummer: 9923547603

Mijn naam is Hilde. Ik ben opgegroeid in Bennekom en ben de jongste van 5 kinderen. Met drie artsen, twee fysiotherapeuten en één verpleegkundige in het gezin was het ook niet raar dat er dagelijks verhalen verteld werden over bloed, gekke ziektes en vreemde aandoeningen. Hoe meer er over medische zaken gepraat werd, hoe harder ik als puber riep dat ik nooit, nooit, maar dan ook nooit de gezondheidszorg in zou gaan. Maar ja, de tijd drong en voor ik het wist zat ik al in het examenjaar van het VWO. Ik ben het hele land doorgereisd om open dagen te bezoeken, maar er was geen enkele studie waar ik enthousiast van werd. Dan toch maar binnen de gezondheidszorg oriënteren. Vervolgens ben ik naar de open dag van de Verloskunde Academie in Rotterdam geweest. Binnen no time was het me duidelijk: ik wil verloskundige worden. Het leek me een enorme uitdaging om aanstaande ouders zo goed mogelijk te begeleiden in zo’n bijzondere periode van hun leven! Ik twijfelde geen moment en schreef me direct in voor de selectieprocedure. Gelukkig werd ik toegelaten!

Ik verhuisde naar Rotterdam en daar heb ik een onvergetelijke studententijd gehad. In Rotterdam kwam ik Wilhelm tegen, een jongen die ik al jaren kende vanuit mijn directe omgeving en gek genoeg werden we nu opeens verliefd. We zijn ondertussen getrouwd en omdat onze beide ouders in Bennekom wonen en we toch wel echt genieten van de rust en de ruimte op de Veluwe, besloten we om weer naar Bennekom te verhuizen. In augustus 2016 zijn we ouders geworden van onze dochter Aimée en in juli 2019 is onze dochter Lauren geboren.

In 2017 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Na mijn opleiding heb ik een tijdje in een verloskundigenpraktijk in Ede gewerkt en sinds april 2018 versterk ik het team van Creation. In december 2019 heb ik mijn echodiploma behaald en maak ik met veel enthousiasme ook de termijn, groei- en liggingsecho’s in de praktijk.

 

Verloskundige vind ik een prachtig beroep. Fascinerend hoe een kind ontwikkelt en groeit in negen maanden! De combinatie van medisch handelen, keuzes maken en emotionele ondersteuning bieden geeft mij veel voldoening. Jou leren kennen, een vertrouwensband opbouwen en samen toeleven naar de geboorte van het kind, daar krijg ik energie van! Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt, dat je je gehoord weet en serieus genomen wordt en dat angsten besproken kunnen worden. Ik wil je graag helpen om vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen. Tijdens alle mooie, bijzondere, maar soms ook spannende of verdrietige momenten tijdens de zwangerschap, bevalling of in de kraamperiode wil ik er voor je zijn. Ik hoop je snel te leren kennen!

terug naar het team